GEDENKKETTING
Schakel met Emotie

Een emotionele ketting ter nagedachtenis
en ondersteuning voor mensen met kanker


 De Gedenkketting is ontstaan als actie voor de Roparun: een estafetteloop vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam met als doel geld op te halen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten.


Het idee is een spin-off van de "kanjer-ketting" een ketting speciaal voor kinderen met kanker die voor iedere behandeling cq gebeurtenis een kraal kunnen toevoegen aan hun persoonlijke ketting.

Bij de Gedenkketting kunt u een munt toevoegen aan de  ketting voor b.v. iemand die overleden is aan kanker, een survivor, een goed doel of instelling. Op verzoek wordt dan een speciale munt gemaakt met naam en/of afbeelding en krijgt de aanvrager zelf een kopie als sleutelhanger thuis gestuurd.

Het toevoegen van een munt kost u 10 euro en de opbrengst gaat volledig naar de Roparun.  De huidige ketting bestaat uit 450 schakels en is ruim 25 meter lang.

via dit formulier kunt u een schakel aanvragen met de opbrengst voor teamLeef

 

De eerste schakel aan de ketting is die van mijn zusje Ingrid. Het was op de dag voor haar eerste operatie dat ze het volgende op Facebook schreef:

 

"vroeger deed ik het vaak, zoeken naar een klavertje4, want het vinden van een klavertje4 brengt geluk. Ik kan me niet herinneren er ooit eentje gevonden te hebben. Morgen wordt ik geopereerd en  ik was nog even mijn honden aan het uitlaten. Bij een groot grasveld aangekomen liet ik ze even los lopen en daar zag ik een bed met klavers. Toch even kijken of ik misschien eentje kan vinden. Terwijl ik aan het zoeken was besefte ik dat het eigenlijk onzin was wat ik deed. Geluk dat had ik toch allang, dat zit in de harten van m'n man en kinderen, m'n familie en vrienden"

 


Deze woorden hebben mij geïnspireerd om een klavertje4 van hartjes te maken, dit klavertje is haar symbool geworden en ook al is Ingrid er niet meer op deze manier leeft zij voort en komen we haar op de meest bijzondere plaatsen en momenten tegen.

Peter Stam

 

Via onderstaand formulier kunt u een schakel aan de ketting toevoegen. Na het invullen van de gegevens nemen wij eerst contact met u op en maken een proefontwerp. Is deze na uw wens dan maken we hier een schakel van en een sleutelhanger.  De schakel gaat aan de Gedenkketting en de sleutelhanger ontvangt u via de post thuis. Ook is het mogelijk om extra sleutelhangers te bestellen.  teamLeef heeft ook een eigen ketting, de door u aangevraagde schakel zal ook aan hun persoonlijke ketting worden toegevoegd. 


De kosten van het toevoegen van een schakel, inclusief de sleutelhanger bedragen 10 euro - deze 10 euro is 100% voor de Roparun. De opbrengst van de extra sleutelhangers, a 5 euro per stuk, worden gebruikt voor de materialen, verzendkosten en website.  De Gedenkketting zelf heeft geen winstoogmerk.